True
SVETOVNA INOVACIJA -100% naravni nadomestek vsem vlažilnim robčkom. Ker mi je mar.
Imaš tudi ti boleče menstrualne krče?
Naravno lajšanje menstrualnih krčev

Najpogostejša težava povezana z rodili je boleča menstruacija. Z njo se srečuje kar 90% žensk po celem svetu. Največje težave z bolečino imajo mlajše punce, saj se s starostjo bolečina ob menstruaciji manjša.

Zakaj bolečina med menstruacijo sploh nastane? Vzrok se skriva v povišanju prostaglandinov v telesu. Krčenje žil v maternici namreč povzroči dvig prostaglandinov, zaradi katerega se krvne žile v maternici zožijo. 

Večina žensk se pri bolečih menstruacijah zateče k protibolečinskim tabletam, katere pa na dolgi rok niso najboljša rešitev. Tudi če vedno znova posegamo po protibolečinskih tabletah, so menstrualni krči lahko intenzivnejši ob uživanju nepravilne hrane.

Nezdrava prehrana zelo slabo vpliva na nas, na naše telo, med menstruacijo pa je žensko telo še bolj čutno in bolj občutljivo. Slaba, nezdrava prehrana je povezana tudi z vnetji v telesu. Posebej problematična je prehrana z nezdravimi maščobami, ki raven prostaglandinov še dviguje, posledično so tudi menstrualni krči bolj intenzivni. 

Zakaj ne bi svoje ženske težave reševale po naravni poti? Po poti, ki je bolj prijazna do telesa? Nekaj napotkov, kako si lahko pomagamo same: 

- Športna aktivnost skozi ves mesec povečuje pretok krvi v telesu ter hkrati sprošča hormone sreče, kar prispeva k manjši intenzivnosti bolečine med menstruacijo

- Med samo menstruacijo pomagajo grelne blazinice, ki lajšajo bolečino in krče ter izboljša prekrvavitev. Grelne blazinice si položite na trebuh ali na spodnji del hrbta. 

- Uživanje hrane bogate z vitaminom E ter magnezijem pomaga pri ublažitvi bolečin

(magnezij pomaga pri preprečevanju zastajanja vode vo telesu, saj lahko zastala voda menstrualne krče še okrepi) 

- Mišične krče zmanjšuje tudi kalcij. V telo ga lahko vnašamo ali s prehranskimi dodatki ali z uživanjem mlečnih izdelkov, kateri predstavljajo bogat vir kalcija.

- Pomaga redna vadba joge, meditacije ali akupunkture. 

- Pijte veliko vode – pitje vode pomaga preprečevati napihnjenost ali zatekanje med menstruacijo in preprečuje zadrževanje vode v telesu.

- Uporaba intim.me gela med menstruacijo pomaga pri čiščenju ter občutku svežine

- Privoščite si brezskrben sprehod, kjer se osredotočite samo nase.

- Izogibajte se sladkorja, saj sladkor povzroča vnetja v telesu, vsi vnetni procesi v telesu pa povzročajo prehitro staranje

Men menstruacijo je ključnega pomena uživanje prehrane, ki je znana po svojih protivnetnih učinkih. Prehrana, ki pomaga ublažiti menstrualne krče

- Cimet spada med začimbe, ki imajo protivnetne učinkovine. Hkrati tudi ciment redči kri in pomaga pri ublažitvi bolečin.

- Papaja je sadež bogat z vitaminom A, C, s karotenom, železom in kalcijem. Papaja ne samo lajša krčenje mišičnih vlakem v maternici, tudi na kožo deluje odlično. 

- Ingver je edinstven v boju proti prehladu, gripi, glavobolu ter tudi proti menstrualnim krčem. Odlična kombinacija sta ingver in limona. 

- Prehranski dodatek omega 3 znižuje raven prostaglandinov v telesu in s tem posledično so tudi menstrualni krči manj intenzivni.

- Med menstruacijo uživajte čim več rumene in oranžne zelenjave v kombinaciji z zelenolistno zelenjavo


Prijava za komentiranje
Vonj iz nožnice
Kakšen vonj bi morala imeti nožnica?

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.