True
SVETOVNA INOVACIJA -100% naravni nadomestek vsem vlažilnim robčkom. Ker mi je mar.
Nega otroške kože z vlažilnimi robčki
Da ali ne?

Na tržišču se pojavlja poplava vlažilnih robčkov za intimno nego, za nego rok in tudi vlažilnih robčkov za dojenčke. Čiščenje z vlažnimi robčki je preprosto, hitro in učinkovito. Vlažilni robčki so vedno pri roki, hitro se jih zavrže, hkrati tudi prijetno dišijo.

Zakaj potem pediatri in večina “babic” odsvetujejo vlažilne robčke?

Verliko mamic uporablja vlažilne robčke za čiščenje nežne otroške kože, za brisanje majhnih rokic in celo za brisanje ust. Zakaj so potem vlažilni robčki tako sporni?

Večina vlažilnih robčkov vsebuje emulgatorje, ki omogočajo, da se pomešata voda in losjon, ki je nanešen na robček. Emulgatorji sami po sebi niso slabi, vendar pa jih je veliko škodljivih, saj vsebujejo zloglasne E-je, ki imajo negative vpliv na zdravje. Nekateri vlažilni robčki vsebujejo tudi alkohol, ki potencira vnetje kože in kožo izsušuje. Alkohol ni primneren za nego intimnih predelov dojenčkov, niti odraslih. 

Najbolj sporna sestavina v vlažilnih robčkih pa je mikroplastika. Z novim letom 2021 je bila objavljena nova EU uredba, s katero se Evropa trudi v naslednjih nekaj letih iz polic v prodajalnah umakniti vse izdelke, ki vsebujejo mikroplastiko. Mikroplastika je škodljiva za ljudi in za naravo. Prodira tudi v kožo in s tem še dodatno draži nežno dojenčkovo kožo. Vlažilni robčki večinoma niso biorazgradljivi oz so v času do 48 ur. V tem času so lahko naši odtoki že popolnoma zamašeni, če vlažne robčke odvržemo v toaletno školjko.

Z intim.me Baby gelom  vse zgoraj našetet skrbi odveč. Intim.me Baby geli so narejeni na bazi vode in vsebujejo silicijev gel, ki nase veže vso umazanijo. Imajo prilagodljiv pH in nežno očisti občutljivo otroško kožo. Z gelom preprosto navlažite toaletni papir ali robček, obrišete predel, ki potrebuje nego ali čiščenje, po uporabi pa robček preprosto odvržete v toaletno školjko, saj je gel povsem biorazgradljiv.

Bi se še vedno odločili za vlažilne robčke? Mi se za njih zagotovo ne bi odločili, saj imajo kljub svoji priročnosti veliko negativnih lastnosti, ki škodujejo tako zdravju otroka, kot tudi zdravju odraslih, če jih uporabljajo. Otroška kože je bistveno tanjša in bolj prepustna, kot odrasla koža, zato si lahko le predstavljate, kakšen učinek imajo vlažilni robčki na naše najmlajše. Dojenčki imajo pogosto rdečo in razdraženo kožo na ritkah, mamice skrbno menjajo plenice, mažejo ritke s kremo, toda če je ritka očiščena z vlažilnimi robčki, se rdečica nadaljuje.

Intim.me Baby je sedaj dostopen v naši spletni trgovini, vsi ostali Intim.me geli pa so dostopni tudi v prodajalnah DM po vsej Sloveniji.

Prijava za komentiranje
Nežna in prijetna nega občutljive otroške kože
Nega otroške kože

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.