True
SVETOVNA INOVACIJA -100% naravni nadomestek vsem vlažilnim robčkom. Ker mi je mar.
Vonj iz nožnice
Kakšen vonj bi morala imeti nožnica?

Ste se kdaj vprašale, kakšen vonj bi morala imeti nožnica? Vsaka ženska ima svoj vonj nožnice, vonj  se tekom menstrualnega cikla spreminja in nobena ženska se ne ukvarja primarno z vonjem nožnice do trenutka, ko vonj postane opazno neprijeten. Da ima vagina prijeten vonj pa ni pomembno samo zaradi želje partnerja, temveč to pomeni tudi zdrava nožnica.

Kot je pomembna uravnovešena mikroflora nožnice, da se bakterije in glivice ne razmnožujejo prekomerno, je pomembno tudi ravnovesje bakterij v črevesju. Zdrav način življenja in zdravo prehranjevanje sta primarni steber zdravja našega telesa. Iz prehrane je najpomembneje izločiti sladkor, mleko, kavo… vse omenjene zadeve “kisajo” naše telo in imajo negative vpliv na črevesno mikrobioto, s tem pa je povezan tudi vonj vagine.

Omenili smo že, da prekomerna uporaba mil ali vsa odišavljena kozmetika vplivata na neravnovesje  mikroflore intimnih predelov. Za nego svoje joni uporabljajte preizkušene in varne izdelke. Intim.me geli so zagotovo na vrhu seznama takšnih preparatov. Narejeni so iz 99,9% naravnih sestavin, uravnavajo pH sluznice, popolnoma nevtralizirajo neprijetne vonjave, delujejo antibakterijsko in antiglivično ter so varen in zdrav nadomestek vsem vlažilnim robčkom.

Če ste že poskrbeli za prvi steber – zdrava prehrana – in ima nožnica še vedno neprijeten vonj, je potrebno preveriti tudi ravnovesje hormonov v vašem telesu. Ali uporabljate hormonski obroček ali kontracepcijske tabletke? Nekaterim ženskam sintetični hormoni uničujejo naravno bakterijsko ravnovesje v prebavilih. In s tem se vzpostavi neprekinjen krog infekcij in zdravljenja.

Stališče strokovnjakov je, da če nečesa ne bi dali v usta, tudi ne vstavljajte v nožnico. Nožnica je občutljiva, zato bodite nežne ne samo do sebe, svojega telesa, temveč tudi do vagine. Uporabljajate naravne izdelke, tudi pri spolnem odnosu bodite pozorne na sestavine lubrikanta. Le-ti naj vsebujejo vsaj 95% organskih sestavin. Če ponoči spite v sintetičnem spodnjem perilu, kjer vaša koža ne more dihati, je mogoče čas da razmislite, če bi mogoče spale brez spodnjega perila in dovolile ženskim predelom, da dihajo ponoči.

Kako ohranjati prijeten vonj svoje vagine:

- Čez dan spijete veliko vode

- Izogibajte se alkoholu, kavi, sladkorju in začinjeni hrani

- Odišavljeni robčki, ki vsebujejo alkohol, dražijo sluznico

- Izogibajte se uporabi vlažilnim robčkom, ki vsebujejo mikroplastiko

- Za nego intimnih predelov čez dan uporabljajte Intim.me gele 

- Ne uporabljajte agresivnih mil

- Nosite bombažno spodnje perilo, ponoči pa spite brez spodnjega perila


Prijava za komentiranje
Nega otroške kože z vlažilnimi robčki
Da ali ne?

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.